Overslaan en naar de inhoud gaan
Meisje bord schrijven

Start met bijles geven

Wat heb je nodig om te beginnen met bijles geven?

Lijkt het je wat om bijles te geven? Dat is niet zo gek, want bijles geven heeft veel voordelen. Als bijlesdocent ben je je eigen baas, kan je zo veel of zo weinig werken als je zelf wilt en bepaal je zelf je uurprijs. Maar voordat je aan de slag kan als bijlesdocent heb je wel een aantal dingen nodig. Dit heb je nodig om te beginnen met bijles geven:

1. De juiste kennis

Iedereen kan in principe bijles geven. Je hebt er geen specifiek diploma voor nodig. Maar om succes te hebben als bijlesdocent is het wel belangrijk dat je voldoende kennis hebt over het vak waarin je bijles wilt geven. Maar ook dat je weet hoe je een bijles aanpakt. Hoe deel je de les in? Hoe zorg je ervoor dat de leerling de lesstof begrijpt? En hoe hou je de les leuk? Het helpt als je ervaring hebt als docent, of als je een docent in opleiding bent want dan ben je ook op de hoogte van de huidige lesstof. Ga bij jezelf na, weet jij genoeg over dit vak?

2. Een website

Als bijlesdocent is een website erg waardevol. Op jouw bijles website kan je meer over jezelf als bijlesdocent vertellen. Zo hebben ouders en leerlingen meteen een indruk van wie jij bent en welke bijles je geeft. Ook is het goed om jouw beschikbaarheid en tarieven op een website te vermelden. Zo weten de ouders en leerlingen precies waar ze aan toe zijn. Een representatieve en duidelijke website zorgt voor meer leerlingen en is het perfecte visitekaartje voor een bijlesdocent. Met Bijles Aanbod maak je makkelijk jouw eigen website. Het enige wat je hoeft te doen is het schrijven van de teksten. De leerlingen kunnen zich direct op jouw website inschrijven voor bijlessen.

3. Een kalender

Als bijlesdocent heb je te maken met verschillende leerlingen. Daarom is het belangrijk om een kalender te hebben die zowel door jou als door de leerlingen bekeken kan worden. Bij Bijles Aanbod maakt een kalender direct deel uit van jouw eigen website. Jij kan jouw beschikbaarheid op de kalender aangeven en leerlingen kunnen een bijles boeken. Jij en de leerling krijgen beide vooraf een herinnering voor de bijles.

4. Leerlingen

Je hebt de kennis, een mooie website inclusief inschrijfsysteem en kalender, maar er mist nog een belangrijk onderdeel voordat je kan beginnen als bijlesdocent: de leerlingen! Er zijn verschillende manieren om de eerste leerlingen voor jouw bijlessen te vinden. Het is slim om in jouw omgeving rond te vragen of iemand bijlessen nodig heeft. Maar ook online kan je op zoek gaan naar nieuwe leerlingen. Met Bijles Aanbod kan je zelf jouw advertenties op Google instellen. Dit is een hele effectieve manier van adverteren die je helpt bij het vinden van nieuwe leerlingen. 

5. Een locatie

Als locatie voor de bijles heb je verschillende opties. Het is gebruikelijk dat een bijlesdocent naar de leerling thuis toekomt, of dat hij of zij bijles geeft op een neutrale locatie als de bibliotheek of een zaaltje op school. Overleg van tevoren met de ouders en de leerling wat de beste optie is.

6. De les voorbereiden

Heb je een eerste bijles gepland? Dan is het belangrijk om de les goed voor te bereiden. Vraag vooraf aan de ouders en de leerling wat het niveau is van de leerling, wat hij of zij moeilijk vindt, welke toetsen er binnenkort aankomen en of ze de huidige lesstof willen doorsturen. Zoek ook naar extra lesmateriaal en eventueel spelletjes of filmpjes die de bijles leuker kunnen maken. 

Beginnen met bijles geven

Wil jij beginnen met bijles geven? Met Bijles Aanbod wordt het een fluitje van een cent! Wij bieden een op maat gemaakte website inclusief inschrijfsysteem, kalender en advertentiemogelijkheden voor slechts € 1,- per bijles. Lees hier meer over de verschillende functies of meld je direct aan.

Start nu met bijles geven

Meld je nu aan en gebruik onze software 3 maanden gratis!

Meld je aan