Overslaan en naar de inhoud gaan
Foto blog

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Als bijlesdocent

Oke, de eerste stappen heb je al gezet. Je weet dat je bijlesdocent wilt worden en je weet wat je allemaal nodig hebt om te beginnen met bijles geven. Maar je kan niet aan de slag als freelance bijles docent voordat je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel ( KVK ). Hoe doe je dat? Hoeveel kost het? En hoelang duurt het voordat het geregeld is? Dat vertellen we je in deze blog.

Waarom inschrijven als freelance bijlesdocent bij de Kamer van Koophandel?

Als bijlesdocent lever je diensten waar je geld mee verdient. Het is een baan. Daarom is het belangrijk om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Wanneer je dit niet doet werk je zwart. De Kamer van Koophandel geeft jouw inschrijving ook door aan de Belastingdienst.

Hoe kan je je inschrijven?

Je begint online met de inschrijving bij de KVK, waar je een formulier invult. Als je alleen gaat werken en geen bedrijf met iemand anders opzet, schrijf je je in als Eenmansbedrijf. Vul het digitale formulier zo goed mogelijk in. Om de inschrijving af te ronden is het noodzakelijk dat je langskomt op een KVK kantoor. Je kan hiervoor direct online een afspraak maken. Tijdens de afspraak betaal je € 50,- voor de inschrijving. Dit kan je alleen ter plekke met pinpas of creditcard betalen. 

Wat heb je nodig om je in te schrijven bij de KVK?

Je hebt niet veel nodig om je te kunnen inschrijven bij de KVK. In het inschrijfformulier vul je vragen in over jouw gegevens en over het bedrijf. Voor de inschrijving heb je ook een geldig legitimatiebewijs nodig. En om de inschrijving te voltooien betaal je € 50,-.

Hoelang duurt het voordat je bent ingeschreven bij de KVK?

Hoelang het duurt voordat je officieel bent ingeschreven hangt af van de startdatum die je doorgeeft als startdatum van jouw bedrijf. Als je bedrijf direct of binnen 8 dagen actief is, dan gaat jouw inschrijving direct in.

Zodra je bent ingeschreven bij de KVK kan je aan de slag gaan als freelance bijles docent. Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen. Bijles Aanbod regelt jouw eigen website met inschrijfsysteem, kalender en advertenties.

Start nu met bijles geven

Meld je nu aan en gebruik onze software 3 maanden gratis!

Meld je aan