Overslaan en naar de inhoud gaan
Foto blog

Wat is een gemiddeld tarief voor bijles?

Freelance bijlesdocent zijn heeft verschillende voordelen. Een ervan is dat je je eigen tarief kan bepalen. Als ervaren docent weet zelf goed wat je waard bent. Maar je kan niet elke prijs vragen, want je moet ook rekening houden met je concurrenten. Daarom is het goed om te weten wat het gemiddelde tarief is voor bijlessen 

Het gemiddelde tarief voor bijlessen

Er zijn verschillende websites die over het gemiddelde tarief voor bijlessen schrijven. Volgens uurtarief.tips is het gemiddelde tarief voor wiskunde bijles € 35,- als het gaat om bijles van een ervaren docent. Studenten vragen gemiddeld een tarief van € 20,- voor bijles. Ook voor bijlessen voor basisschoolleerlingen en bijlessen Engels worden deze tarieven gegeven. Mijnzzp.nl geeft een uurtarief aan van € 30,- per uur. Beide tarieven zijn exclusief btw, maar over onderwijs hoeft geen btw betaald te worden. 

Jouw tarief bepalen

Dit zijn hele algemene cijfers die zeker een goede indicatie geven. Maar om jouw tarief te bepalen is het slim om na te gaan wie jouw directe concurrenten zijn en wat zij voor tarieven vragen. Je hoeft hier niet onder te gaan zitten. Je kan er zelfs boven gaan zitten als je denkt dat jij kwalitatief beter werk levert. Maar hou er wel rekening mee. 

Maak je tarief niet te laag, dan zal je te weinig verdienen en dat is toch een van de motivaties om bijles te geven. Daarbij komt dan als je met een laag tarief start, je in het begin wellicht veel nieuwe klanten krijgt, maar het is moeilijk om dan na een tijd het tarief veel te verhogen. Daarom kan je beter met een tarief beginnen waar je je goed bij voelt. Maar maak het tarief ook weer niet zo hoog dat het klanten afschrikt. 

Per uur, per les, per maand? 

Er zijn verschillende manieren waarop je je tarief kan instellen. Je kan werken met een uurtarief, een tarief per les, of een tarief per maand. De laatste twee opties zijn voor de klant duidelijk, die weet dan precies waar hij of zij aan toe is. Het is ook slim om een dubbele bijles aan te bieden voor diegene die graag iets minder wilt betalen. Hierbij kunnen twee leerlingen tegelijk bijles krijgen voor een iets lager tarief per persoon. Dat is voor hun voordeliger en jij verdient er juist meer mee per les. 

Begin met bijles geven met Bijles Aanbod

Wil jij beginnen met bijles geven? Met Bijles Aanbod ga je zo van start. Wij bieden een op maat gemaakte website inclusief inschrijfsysteem, kalender en advertentiemogelijkheden voor slechts € 1,- per bijles. Lees hier meer over de verschillende functies of meld je direct aan
 

Start nu met bijles geven

Meld je nu aan en gebruik onze software 3 maanden gratis!

Aanmelden